Ballerina Koladröm

Ballerina Koladröm

Göteborgs Kex ligger inte på heller latsidan, utan smyger ut Ballerina Koladröm lite innan alla andra släpper sina nyheter vecka 38. Tyvärr är det ingen dröm, hur stilig förpackningen än må vara. Kolasmaken lyser nämligen med sin frånvaro.

Istället för en cirkulär öppning i kakan så är det en stor blomma som öppnar upp sig och visar den beige fyllningen. Det doftar mest mördeg och kakorna är torra och smakar knappt någonting. Bottenkakan smakar lite kakao på sin höjd.

Men det mest intressanta är såklart fyllningen, som påstås vara en koladröm. Fyllningen är len och smörig, så konsistensen är det inget fel på. Lite sockrig är den också, både i smak och känsla. Tyvärr smakar det inte kola för fem öre. Istället är det en menlös smak av vaniljsocker och kanske lite kakao som möter tungan. Besvikelsen är total, även om det är en kaka som går ned vid fikakris.

Vad kostar Ballerina Koladröm och var köper jag dem?

Pris ca 15 kr.
Inköpsställe: ICA Maxi Flemingsberg. Håll utkik hos MatHem.se, Coopers Candy och Klippkungen för onlineköp.
Rekommendation: Fall inte för förpackningstricket.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Kolafyllda kex

En dröm av kola, eller?

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.