Apotekarnes Årsmust 2018

Apotekarnes Årsmust 2018

Apotekarnes Årsmust 2018 håller inte längre smaken hemlig utan basunerar ut den på etikettens framsida istället. I år är smaksättningen lakrits och det är till en början ganska avskräckande. Tills man tänker på att en hel del root beers smakar lite lakrits. Det är bara att korka upp helt enkelt.

Julmusten bubblar friskt och en distinkt arom av lakrits finns med i ångorna av must. Kolsyrenivån är svag och smaken av must är mild, det drar nästan åt cola-hållet. Visst smakar det lite root beer eller birch beer också, underbart. Inte smakar Apotekarnes Årsmust 2018 lakrits i alla fall, då det hela blandas ut fint med musten.

Sirap- och sockersötman är härligt intensiv och gör Årsmusten riktigt barnsligt söt. Mums. Kanske är det den sötaste musten Sockerbiten stött på. Lite synd är det dock att smaken inte är hemlig längre.

Vad kostar Apotekarnes Årsmust 2018 och var köper jag den?

Pris ca 30 kr.
Inköpsställe: MatHem.se eller Coopers Candy.
Rekommendation: Gillar du Birch Beer och Root Beer? Köp!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.