Annas Pepparkaksglass

Annas Pepparkaksglass

Så äntligen fick Sockerbiten tag på Annas Pepparkaksglass via MatHem. Bara att vänta in hemleveransen och sedan skopa upp för glatta livet.

Glassen är ganska dyr och upplagd på ett sådant piffigt sätt så det känns som man vill maskera något billigt. Men den här glassen överraskar positivt.

Den doftar fint av Annas Pepparkaka, den där klassiska kryddiga och brända karamelldoften från välgräddade kakor. Hela glassen är fylld med rejält med smulor som smakar tydligt av pepparkakor. De är både torra och lite sega och de fastnar lätt i tänderna, men får också glassen att kännas som frozen cheesecake. Och det är bara är positivt.

Den är ganska kompakt och har inte sådär massivt med luft invispad, vilket är en trevlig överraskning. Glassbasen är istället gräddig och fet och nästan lite seg. Den är söt och smakar vanilj och pepparkaka och bjuder på inslag av färskost eller något åt det hållet.

Eftersmaken bjuder på mycket pepparkaka och sammanfattningsvis är Annas Pepparkaksglass en oväntat mysig smak. Den blir nog perfekt till jul, som en rolig nyhet.

P.S. Det här är Sockerbitens recension nummer 1000!

Vad kostar Annas Pepparkaksglass och var köper jag den?

Pris ca 55 kr.
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Värd en chans!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Pepparkaksglass

Virvlar med smulor. Ser ganska inbjudande ut.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.