Änglamark Gräddglass Glöggrippel

Änglamark Gräddglass Glöggrippel

Änglamark Gräddglass Glöggrippel är onekligen en nyskapande och udda smak som rentav låter oaptitlig på beskrivningen. Vi provar!

Glassbasen är väntat luftig med smak av vanilj och socker. Änglamark Gräddglass Glöggrippel doftar faktiskt kryddig glögg och sådant man slänger ned i glöggkoppen finns det gott om i glassen. Då pratar vi om russin och mandel.

Mandlarna är hackade och sega och ganska smaklösa. Russinen är också sega och smakar, just det, russin. Tyvärr är det ju inte de ingredienserna man vill åt, utan glöggrippeln. Även om det är ganska snålt med nyss nämnda rippel så är den oväntat god. Som alkoholfri glögg med sin rejäla sötma och saftsoppesmak. Känslan av glögg finns verkligen där.

Utan de ganska otrevliga russinen och mandeln hade Änglamark Gräddglass Glöggrippel kunnat heta romrussin istället, smakmässigt i alla fall. Men just nu funkar nog denna liknelse bäst:

Tänk dig ett glas med alkoholfri glögg som nästan druckits upp, glömts bort och lämnats med uppfuktade och skrumpnade russin och blöt mandel på botten. Täckt av en slatt med ljummen glögg och saliv. Blanda sedan innehållet i glaset med en bunke billig vaniljgräddglass. Voilà så har du en portion Änglamark Gräddglass Glöggrippel.

Vad kostar Änglamark Gräddglass Glöggrippel och var köper jag den?

Pris ca 40 kr.
Inköpsställe: Coop.
Rekommendation: Kul snackis att prova, inte mer. Kanske om du älskar mandel och russin då.

Betyg 2 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Under locket på Änglamark Gräddglass Glöggrippel finns detta.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook

About Andreas Engvall

Andreas Engvall är grundare, skribent och recensent på Sockerbiten och har skrivit över 1000 recensioner av godis, glass och läsk. Andreas älskar root beer och cola och jordnötssmör. Några favoriter är Jarritos Mexican Cola och Ben & Jerry's One Love.