Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt

Tony's Chocolonely Caramel Sea Salt

Ekologiskt innehåll och med lyxigt matt förpackning lockar Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt till inköp, trots sin rejäla prislapp. Chokladkakan är tjock och tung och doftar lite som en chokladkalender blandat med Fazerchoklad.

Innanför pappret finns ett tunt lager folie som omsluter chokladkakan. En chokladkaka som har gjutits i udda former och med logotypen effektfullt mitt i kakan. Tyvärr håller inte lovorden om salt och kola hela vägen.

Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt är enormt fet och söt i chokladbasen. Ibland stöter man på små bitar av krispig kola med tillhörande saltstänk. Självklart förhöjs då sötman och en knäckig smak skapas. Men kolan hade gjort sig bättre i mjuk konsistens med mer salt. Smaken blir nu endast som en förnimmelse av kolasås i bakgrunden.

Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt är också ganska hård och smörig. Saltet kommer dock till sin rätt i eftersmaken där sältan biter sig fast, speciellt långt upp i gommen. Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt har potential men lyckas inte att leverera fullt ut denna gång.

Vad kostar Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt och var köper jag den?

Pris ca 35 kr.
Inköpsställe: Paradiset, Södermalm. Och MatHem.se såklart. Ibland billigt på matsmart.se och med lite tur finns en Matsmart rabattkod att använda.
Rekommendation: Lägg inte allt hopp till saltet och kolan.

Betyg 3 av 5 sockerbitar.

Choklad formgjuten som text.

Titta vad vackert det blir med en formgjuten kaka Tony’s Chocolonely Caramel Sea Salt!

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Anna

  Vet du någon svensk webshop som säljer dessa?
  Var inne på deras hemsida, men blandningen av holländska/engelska gör mig något förvirrad :P
  / Anna

  • Hehe ja deras webb vad lite svår. Osäker faktiskt, köpte den i fysisk butik i Sthlm. Säger till om jag ser något :)

   • Anna

    Mailade dem och frågade – fick autosvar på holländska, haha. Men hoppas att de har någon lista med vilka butiker/webshopar som har dessa. Eller om man kan beställa direkt från dem – med förhoppning om att frakten inte blir svindyr.

    Bra blogg förövrigt, är en nyfrälst läsare :)

    • Vad kul och tack! :)
     Återkom om du får något svar som går att tyda hehe …

     • Anna

      Nu har jag fått svar – på engelska ;)

      För närvarande finns de endast hos Paradiset i Stockholm, men har planer på att inom de närmaste månaderna utöka antalet butiker som har deras produkter i Sverige. – Jag håller tummarna för butiker i Göteborg/Borås-området, eller en webshop.
      Man kan även beställa från deras hemsida, men frakten, upp till 31kg, är strax under €20 – lite väl dyrt om man bara vill ha en chokladkaka av varje smak :P

     • Hehe håller tummarna då :)