Mtn Dew Dew.S.A

Mtn Dew Dew.S.A

Mtn Dew Dew.S.A är grumligt lila och beter sig som en kameleont i olika ljus, ibland är den blå, ibland är den röd. Intressant och lite läskigt på samma gång.

Läsken doftar gott och syrligt med en hel del inslag av frukt och mandelmassa, men också en del rengöringsmedel. Huvudsmaken är svårplacerad, men det är nog något sorts bär som bär upp resten av smakerna. Kan det vara körsbär eller blåbär?

Mtn Dew Dew.S.A är i alla fall lite syrlig och mycket söt och består av en blandning av Mtn Dew Code Red, White Out och Voltage. Den rejäla mixen av smaker är det ingen tvekan om.

Kolsyrenivån är svag och tyvärr förekommer en udda bismak av metall, både i sötman och eftersmaken. Och vänder man på flaskan och läser innehållsförteckningen visar det sig att Mtn Dew Dew.S.A innehåller Sukralos som extra sötningsmedel förutom majssirapen. Skandal!

Vad kostar Mtn Dew Dew.S.A och var köper jag den?

Pris okänt.
Inköpsställe: Gåva, tack Usagodis. Tyvärr kommer den inte komma till Sverige p.g.a. ett förbjudet ämne i innehållet.
Rekommendation: Hetsa inte upp er, den lever inte upp till hajpen. Trots det patriotiska namnet. 

Betyg 2,5 av 5 sockerbitar.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Namnet signalerar att tillverkaren försökt skapa nåt tufft namn, istället för ett seriöst – “Mtn Dew” istället för “Mountain Dew” och “Dew.S.A” som smakens namn (vilket definitivt är ett otydligt namn).

  Har du testat de omnämnda Mtn Dew Code Red och Voltage? Om ja, varför länkas det ej till dessa recensioner? Om nej, hur kan du veta att “Dew.S.A” är en blandning mellan dessa?

  Till skillnad från dig så är det inte sukralos-innehållet som upprör mig, utan det faktum att drycken smakar metall och bara är lätt kolsyrad.

  • Det står på flaskan att det är en sådan blandning ;)

   DewSA ska nog uttalas likt USA som är rött vitt blå i flaggan likt de tre blandade läsksorterna.

   Metallen kommer från Sukraloset ;)