Magnum Double Peanut Butter

Magnum Double Peanut Butter

Magnum Double Peanut Butter är den mest lockande nyheten från GB Glace våren 2016. Kanske mest tack vare jordnötssmörets närvaro då Sockerbiten är ett stort fan av denna ingrediens i sötsaker. Dessutom lever Magnum Double Peanut Butter upp till förväntningarna med råge.

Glassen doftar nötig och mörk choklad och första tuggan exponerar dess härliga inre. Ett ganska mörkt skikt av krispig choklad täcker ett tunt men naggande gott lager av jordnötssmör, som i sin tur täcker ett ännu mörkare lager av choklad. Men det är sista utposten innan jordnötsglassen tittar fram.

Glassbasen är god med en skön sötma och lätt jordnötssmak, vilket kompletterar jordnötssmöret fint. Och på tal om jordnötssmöret, Magnum Double Peanut Butter bjuder på ett överraskande salt och sött jordnötssmör med inslag av kolasmak. Mycket angenämt. Den mörka och lätt bittra tonen från chokladen vägs upp av den smetiga och söta fyllningen i mitten. Smörig, salt och söt gör den varje tugga till en fröjd. Även om mängden gärna hade fått vara det dubbla.

Tack vare glassbasens lätta smaktoner och skalets både vuxna och barnsliga inslag blir inte Magnum Double Peanut Butter så mäktig som man kunde tro. Hela glassen slinker lätt ned och kombinationen av salt och sött, krispigt och lent, kallt och kletigt är ett succérecept. Magnum Double Peanut Butter är ytterligare en i raden av svenska produkter som äntligen vågar blanda ned jordnötssmör.

Vad kostar Magnum Double Peanut Butter och var köper jag den?

Pris ca 40 kr (10 kr/st).
Inköpsställe: MatHem.se
Rekommendation: Köp och njut i vårsolen.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glass skuren på mitten

Vad alla undrar är väl ändå hur alla lager ser ut i Magnum Double Peanut Butter? Här är svaret.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
  • Cw

    Tack för recensionen. Håller med dig om att detta är den mest intressanta nyheten ur GB’s pinnglassortiment inför årets säsong. Har sett den i butik, men ej provat den ännu men det lär jag göra snart. Överraskad över att priset är så lågt. 40 kr för fyra. Med tanke på hur priserna på GB’s pinnglassar höjts med åren och sådana här “lyxiga” nyheter ibland kostar lite extra mycket hade jag inte blivit förvånad om glassen kostat 25 kr styck. Nu gäller dock 10 kr styck och det är ju väldigt positivt.

    Eftersom de är så goda, det kan jag tack vare din eminenta recension konstatera att jag kommer tycka även innan jag ens hunnit smaka dem, lär jag nog köpa hem en rejäl laddning 4-pack så man har att konsumera då och då. Mycket billigt pris var det ju.

    • Kul! Ja det är riktigt prisvärt så jag var tvungen att slå till, de kostar säkert 23-25kr på Pressbyrån :)