Häagen-Dazs Hazelnut Crunch

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch har smugits ut i glassboxarna tillsammans med en ny design på burkarna. Smaken låter inte mycket för världen men är överraskande god.

Häagen-Dazs Hazelnut Crunch är beige och avslöjar inte mycket på ytan, förutom den lätta doften av hasselnöt. Eller om aromen mer liknar något godis, typ nötcréme.

Nu går vi ut hårt och drar även en smakliknelse direkt. Häagen-Dazs Hazelnut Crunch smakar som en inverterad 88:an. Med det krispiga och sockriga på insidan och något nötigt som omsluter det hela. De kanderade nötterna är verkligen kanderade. På gränsen till oigenkännlighet. Likt stora brända sockerbollar är de infrysta i glassbasen.

När vi ändå är inne på ämnet, glassbasen är riktigt smaskig. Sötman är perfekt och den gräddiga och sockriga smaken blandas ut med hasselnöt. Nästan så en kolasmak bildas. Överraskande gott är det i alla fall.

Om vi bortser från att nötterna gärna fastnar i tänderna är Häagen-Dazs Hazelnut Crunch en riktig hit. Det har vi sötman samt allt sockerkrisp att tacka för. Även den anonyma nötsmaken.

Vad kostar Häagen-Dazs Hazelnut Crunch och var köper jag den?

Pris ca 50 kr.
Inköpsställe: Hemköp, Farsta. Snart på MatHem.se.
Rekommendation: Oväntat bra, så det är bara att slå till!

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Glassburk

Beige men god.

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
  • Cw

    Låter riktigt lovande, både vid första anblick och i din recension samt utseendet. Och Häagen-Dazs är ju kvalitetsstämpel. :) Inte lika “over the top” som B&J, men kan va gott med en mer nedtonad glass som denna som omväxling. :) Det kan väl inte ha undgått en fantast som dig att namnet på det amerikanska glassproduktionsföretaget kommer från att de ville ha ett namn som lät holländskt och då spånade man fram just detta namn. :)

    • Nä precis, namnhistorien har man väl ett hum om iaf :)

  • Picea abies

    Hej Sockerbiten. Såg igår att det kommit en caramel sea salt i serien med Magnum-chokladkakor. Vågar man hoppas på recension? :)

    • Det vore något! Får ut och leta :) tack för tips