Cotton Candy Twinkies

Cotton Candy Twinkies

Cotton Candy Twinkies säljs exklusivt på Walmart i USA och tack vare Usagodis har en låda letat sig hem till Sockerbitens testbänk. Inget är säkert, men håll tummarna så kanske de snart går att köpa hos Usagodis.se. Åter till recensionen.

Cotton Candy Twinkies är flottiga på ytan och doftar handkräm blandat med bär. Konsistensen är underbart seg och fluffig på samma gång. Varje tugga sjunker enkelt ihop mellan käkarna för att sedan bli sega och smakrika. Fyllningen har dock lite känsla av salva i konsistensen, även om den också är lite luftig.

Cotton Candy Twinkies är oerhört söta och smakar godisfrukigt. Det är dock svårt att ta till sig sockervaddssmaken, om den verkligen stämmer överens med verkligheten eller inte. Oavsett är Cotton Candy Twinkies riktigt goda och ganska beroendeframkallande. Dock lägger sig fyllningen som en fetthinna på tungan efteråt och det känns som att munnen börjar domna bort. Skumt.

Vad kostar Cotton Candy Twinkies och var köper jag dem?

Pris ca 99 kr.
Inköpsställe: Gåva Usagodis, tack. Kanske under sommaren på usagodis.se.
Rekommendation: Gillar du Twinkies är det inget att tveka på.

Betyg 4 av 5 sockerbitar.

Twinkies

Sega och härliga, Cotton Candy Twinkies.

 

Följ Sockerbiten på Instagram Dela recensionen på Facebook
 • Cw

  Fyy va motbjudande :/ Har aldrig hört talas om Twinkies men det här verkar riktigt räligt och en av få gånger jag känner av att en produkt du ger dig i kast med verkligen utstrålar nåt främmande och läbbigt – istället för hög kvalitet och igenkännande (nåt som fungerar i vår del av världen).

  En mjuk, degig rulltårta bestående av grädde, konstig röd sylt (!) rullad i massor av stora sockerkorn och… Nä tvi vale vad detta verkar motbjudande och “icke-skandinaviskt”. Får ta fram en Marabou Schweizernöt och Cola för att njuta lite och känna att “tur att hög kvalitet och riktiga grejer är sånt som går hem och inte sånt konstigt läbbigt påhitt jag just bevittnat”.

  Ser dock fram emot kommande recensioner vilka ivrigt väntar i bakgrunden på att få inmundigas.

  • Haha va nu hänger jag inte med? Den där rulltårtan med socker känns ju skandinavisk? Denna har varken sylt eller sockerkorn. Twinkies är en amerikansk klassiker som du borde prova helt klart, även om originalet inte är något att hurra för ;)

   • Cw

    Jag varken hänger med eller håller med :P Mjuka blaskiga rulltårtor fullproppade med grädde och sylt och rullade i stora sockerkorn (vilket detta ser ut att vara vid en okulär besiktning) känns inte särskilt skandinaviskt, vill jag hävda. Undertecknad jobbar i butik där vi har ett godissortiment med hundratals artiklar som alla säljer bra. Vi har på kak-avdelningen en sorts rulltårta av ovan nämnda slag men den säljer så dåligt att vi får slänga 90% av varje leverans pga utgånget datum – inget av oss tycker sånt där mjukt slaskigt mög smakar gott och utstrålar kvalitet.

    • Hehe detta är dock inte särkilt likt en rulltårta, ingen grädde eller sylt samt allt är segt och fluffigt :)

     Hembakt rulltårta är ju rullad i socker och ibland fylld med sylt.

     Våga prova nu ;)